Alles over slaap!

Ik help jou graag aan meer slaap voor je kindje, maar ook zeker voor jou!

Een blog vol met artikelen over slaap. Slaapverwekkend? Ik hoop het niet 😉 Nee, ik weet wel zeker van niet! Mijn blog artikelen staan vol met tips en wetenschappelijk bewezen slaapoplossingen, die ook jouw kindje kunnen gaan helpen aan meer slaap. Daarnaast deel ik als ervaringsdeskundige (ik ben moeder van 2 meiden, waarvan 1 slecht slapertje) onder andere ook over mijn zoektocht naar meer slaap. Maar ik zal ook meer informatie delen over het moederschap in het algemeen.

Heb je vragen over een blogpost, heb je een vraag over slaap of wil je meer informatie, stuur me dan even een mailtje op hello@sleepalot.nl

 

Categorieën

Ervaringsverhaal Slaapcoaching

Ervaringsverhaal Slaapcoaching

Wij hebben gewoon weer onze nachtrust terug na 3 maanden van flink gebroken nachten! We zijn Caroline daar zo dankbaar voor! Zonder haar was dit niet zo snel gelukt. Een goede nachtrust is echt zo belangrijk”

Wat trek ik mijn baby aan in bed?

Wat trek ik mijn baby aan in bed?

De temperatuur kan het slapen van je baby erg beïnvloeden. Hoe zorg je ervoor dat je baby het ’s nachts lekker warm heeft in zijn bed? Het kan best lastig zijn om te bepalen wat je je kindje het beste aan kunt trekken in bed nu het weer kouder wordt.

Ik ben als slaapcoach (en als moeder) groot fan van slaapzakken. Een slaapzak is ideaal om te gebruiken voor je baby.

Wanneer mag je baby in een slaapzak slapen?

Wanneer mag je baby in een slaapzak slapen?

Mag je baby in een slaapzak slapen? Een slaapzak is ideaal om te gebruiken vanaf dat je kindje niet meer ingebakerd ligt. Waarom werkt een slaapzak zo prettig voor je kindje? Na het lezen van deze blog weet je waarom een slaapzak een echte must-have is!

Slaapassociaties

Slaapassociaties

Onbewust worden baby’s na de geboorte vaak afhankelijk van een handeling of een voorwerp om in slaap te vallen, een slaapassociatie. Je kindje associeert deze handeling of dit voorwerp met in slaap vallen. Heel vaak word jij als ouder het ‘ding’ dat jouw kindje nodig heeft. Je leest hier wat je kunt doen als je dit wilt veranderen.

Slaaptips bij warm weer

Slaaptips bij warm weer

Het is weer zomer! In deze blog geef ik je slaaptips bij warm weer. Wat kun je doen om met warm weer je baby beter te laten slapen. En hoe zorg je ervoor dat je kindje geen last heeft van het warme weer.

Voorkom vakantiestress

Voorkom vakantiestress

Zijn jullie al lekker vakantie aan het vieren of al druk aan het aftellen naar de vakantie?
Voorkom vakantiestress. Speciaal voor jou heb ik 6 tips om vakantiestress te voorkomen op een rijtje gezet! Je kunt zo een stuk relaxter op vakantie met je kindje.

Wakkertijden of vermoeidheidssignalen

Wakkertijden of vermoeidheidssignalen

Wakkertijden of vermoeidheidssignalen? Omdat de timing waarop je je baby in zijn bedje legt erg belangrijk is voor het succes van het slaapje, voor het in slaap vallen en voor het doorslapen kun je naast het kijken naar de vermoeidheidssignalen ook gebruik maken van wakkertijden! Zo voorkom je dat je baby oververmoeid raakt!

Tog waarde wat is dat toch?

Tog waarde wat is dat toch?

De mussen vallen weer van het dak, hoe weet je zeker dat je je kindje niet té warm aankleedt in zijn bedje? De temperatuur kan het slapen van je kindje erg beïnvloeden.

Het is vaak lastig om te bepalen hoe warm je kindje het nu precies heeft in zijn bedje. Als je wilt bepalen of je kindje het koud heeft of warm dan kun je het beste voelen aan zijn nekje.

Tevreden over slaap?

Tevreden over slaap?

Ben jij tevreden over je slaap? Maar liefst 25% van de Nederlanders is ontevreden over zijn slaap en heeft slaapproblemen! Slechts 10% zoekt hiervoor hulp.

Gratis E-book

Gratis E-book

Stop met afwachten of je kindje vanzelf weer beter gaat slapen. Je hebt echt een andere keuze. Stop met afwachten, kom in actie! Je kunt je kindje helpen om te leren slapen! Download nu mijn gratis Ebook met 7 gouden tips voor meer slaap! Sleep a lot!

Shhhh de baby slaapt

Shhhh de baby slaapt

Shhh de baby slaapt. Leg je kindje na het wiegen (of voeden of lopen of na het dragen) eens eerst met zijn voetjes in bed. Je gaat merken dat de kans dat hij dan blijft slapen echt groter is! Kijk op www.sleepalot.nl voor meer slaaptips voor jouw baby.

Help, mijn kindje is ’s nachts wakker

Help, mijn kindje is ’s nachts wakker

Het is normaal dat een kindje ’s nachts een paar keer kort wakker wordt, dit duurt meestal maar een paar seconden of minuten en de meeste kindjes vallen gemakkelijk zelf weer in slaap. Je kindje komt op zo’n moment net uit een slaapcyclus en het is de bedoeling dat hij zonder hulp weer terug in slaap valt en aan zijn volgende slaapcyclus begint.

Borstvoeding en slaapcoaching

Borstvoeding en slaapcoaching

Als je je kindje minder vaak zou willen voeden in de nacht, en je kindje heeft de leeftijd bereikt om langere tijden achter elkaar te slapen dan kun je je kindje door middel van slaapcoaching gaan leren om zelfstandig in slaap te vallen.

Zomertijd tips

Zomertijd tips

De overgang naar de zomertijd is over het algemeen makkelijker voor je kindje dan de overgang naar de wintertijd. Geen paniek, met deze tips komt het helemaal goed!

Safety first – Veilig slapen

Safety first – Veilig slapen

In het vliegtuig krijg je ook eerst de veiligheidsinstructies voordat je vertrekt. Ik informeer ouders ook altijd meteen over veilig slapen, want een ongeluk met je kindje zit in een klein hoekje. Vooral als je extreem vermoeid bent in de eerste weken na de geboorte van je kindje.

Vertrouw op je gevoel

Vertrouw op je gevoel

Er zijn zoveel theorieën en zoveel meningen over het opvoeden en het slaapgedrag van je kindje. Als kersverse moeder krijg je dagelijkse ongevraagd advies. Hoewel dit advies vaak goedbedoeld is kan dit erg verwarrend zijn en je zelfs onzeker maken. Het advies wat ik je mee wil geven: Vertrouw op jezelf!

Help een baby wat nu?

Help een baby wat nu?

Als je net je bevalling achter de rug hebt en voor het eerst kennis hebt gemaakt met het mooiste baby’tje wat je ooit hebt gezien, je eigen lieve kleintje, dan is dat meteen ook de start van een hele nieuwe fase in het leven van jou als kersverse moeder of vader.

Het verhaal achter Sleep a lot

Het verhaal achter Sleep a lot

Omdat onze Annelot zo lekker wakker was zochten we hulp van een slaapcoach. De beste beslissing ooit. Niet alleen sliep Annelot in een korte tijd zo veel beter, maar werd ze als extra cadeautje ook nog een tien keer blijere baby!

Ontvang gratis mijn 7 gouden tips voor meer slaap!

Meer slaap voor jouw kindje, maar ook voor jou! Stop met afwachten of je kindje (weer) beter gaat slapen. Je kunt je kindje helpen om te leren slapen. Download nu mijn gratis e-book!

 

logo sleep a lot

hello@sleepalot.nl | Privacy Verklaring | Algemene Voorwaarden

Op kantooruren bereikbaar op 06-43255566