Mag je baby slapen in een slaapzak

Mag je baby in een slaapzak slapen? Een slaapzak is ideaal om te gebruiken vanaf dat je kindje niet meer ingebakerd ligt. Inbakeren bouw je af als je kindje 4 maanden oud is of als je kindje begint met omrollen.

Waarom werkt een slaapzak zo prettig voor je kindje? Na het lezen van deze post weet je waarom het een echte must-have is!

Een slaapzak is een positieve slaapassociatie

Een slaapzak zorgt ervoor dat je kindje het nooit koud heeft in zijn bed. Want je zal nooit last hebben van dekens of lakentjes die van je kindje afgeschoven zijn.

Buiten dat een slaapzak super praktisch is, is het ook nog een positieve slaapassociatie voor je kindje. Zodra je je kindje de slaapzak aantrekt, weet je kindje dat het tijd is om te gaan slapen.

Je kunt de slaapzak dan ook het beste gebruiken voor alle slaapjes overdag én voor ’s nachts.

Veilig slapen in een slaapzak

Een slaapzak is de meest veilige manier om je kindje te laten slapen, vooral als je baby beweeglijk wordt en zich gaat verplaatsen in het bedje, vaak is dat al binnen een paar weken. Op www.veiligheid.nl vind je meer informatie over veilig slapen.

Zorg wel altijd voor een goed passende slaapzak. De armsgaten en de halsopening moeten niet te groot zijn, dan kan je baby in de slaapzak terecht komen. Zorg dat je kindje onderin de slaapzak altijd minimaal 10 cm ruimte heeft.

Kies een slaapzak met de juiste TOG-waarde en van katoen

Voor elk seizoen heb je passende versies in verschillende TOG waardes. Als het warm is kies je voor een slaapzak met een lage TOG-waarde. In de zomer is een slaapzak met een TOG waarde van 0,5 voldoende, liefst van katoen of hydrofiele stof. En in de winter kun je een heerlijk warme slaapzak van 2-2,5 TOG gebruiken. Kijk voor meer informatie over TOG waardes ook even naar dit blogartikel.

Handige tip!

Ik ben zelf fan van slaapzakken met afritsbare mouwtjes. Deze zijn een stuk makkelijker om aan te trekken als je kindje nog klein is en maakt het makkelijker om de temperatuur te regelen als je kindje het onverhoopt ’s nachts te warm of te koud heeft. Dan rits je ’s nachts de mouwtjes er snel aan of af!

Een slaapzak maakt het een kindje ook moeilijker om uit zijn ledikantje te klimmen.

Je kunt je kindje in een slaapzak laten slapen totdat je kindje naar een groter bed gaat, maar zelfs in een peuterbed, kan het heerlijk zijn om je kindje voorlopig nog even in zijn vertrouwde slaapzak te laten slapen.

Een babyslaapzak is een echte must-have wat mij betreft! Ook voor je peuter is het nog steeds super comfortabel om lekker in een slaapzak te slapen. Geen gehannes met afgetrappelde dekens en de hele nacht heerlijk warm! Ik ben echt fan, had je dat al gemerkt?

Slaapt jouw kindje ook in een slaapzak? Ik hoop het wel! En zo niet, dan is het toch echt het overwegen waard!

Slaap lekker en Sleep a lot!

Liefs,

Caroline

#slaapcoach #slaapzak #babyslaap #veiligslapen #moe #slaapcoaching #kinderslaapcoach

 

PS: Wil je meer weten over TOG-waardes, lees dan ook mijn blogartikel over TOG waardes.