Caroline Sleep a lot profielfoto

Slaap specialist Caroline

 

Hee hallo!

Ik ben Caroline Theeuwen, 39 jaar oud en moeder van 2 dochters, Lena van 8 en Annelot van 3. Ik woon 9 jaar in Arnhem, samen met Jorg en onze 2 meiden. Ik kom oorspronkelijk uit Noord-Limburg, daar komt mijn zachte G vandaan. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heb daar mijn Master Marketing Management behaald. Ook mijn Bacheloropleiding Business Studies, een Engelstalige bedrijfskundige opleiding heb ik daar afgerond. Ik heb ruim 12 jaar werkervaring bij commerciële bedrijven als Unilever, Randstad, GfK, Prénatal en Kruidvat. Waarvan mijn laatste 10 jaar in communicatie- en marketingbanen.

Onze oudste dochter heeft eigenlijk altijd goed geslapen, maar je raadt het al, bij onze jongste dochter was dat wel anders. Ze sliep met name overdag erg moeizaam, of eigenlijk gewoon bijna niet. Annelot kon alleen in onze armen al wiegend in slaap vallen of nadat ik haar in slaap gevoed had. Ik had een doof gevoel in mijn rug en het voelde alsof ik zelf al 10 jaar niet meer geslapen had. En als ze dan eindelijk sliep, was ze vaak weer na een half uur weer wakker, of als we geluk hadden na 45 minuten en dan begon het hele feest weer opnieuw!

En vanaf dat Annelot 3 maanden oud was kwamen we vanwege Covid-19 met het hele gezin thuis te zitten. Manlief op zolder aan het werk. Ikzelf herstellend van een keizersnede en een bekkeninstabiliteit, onze oudste dochter die thuisgeschoold moest worden en een veel te wakkere baby. Het was echt vermoeiend en frustrerend om de hele dag in de weer te zijn om ons kindje proberen te laten slapen.

“Geen gehannes meer met slaapjes of in slaap wiegen, het leek wel een wonder!”

Ik heb alle boeken gelezen en bestudeerd die er maar geschreven zijn op het gebied van het slaapgedrag van kindjes. En toch vond ik het erg lastig om in schatten wat nu zou werken voor ons meisje en ik wist niet goed waar ik moest beginnen.

Toen Annelot 5,5 maand oud was hebben we eindelijk de knoop doorgehakt en hulp ingeschakeld van een slaapcoach. Door het consequent opvolgen van de adviezen die we kregen sliep ze binnen de kortste keren volgens ‘het boekje’ en hadden we een fijn dagritme. Geen gehannes meer met de slaapjes of in slaap wiegen of voeden. Het leek wel een wonder! Dit was de beste beslissing ooit. Niet alleen sliep Annelot eindelijk weer, maar ze werd als extra cadeautje ook nog eens een tien keer blijere baby dan dat ze daarvoor al was. Je zag gewoon echt dat ze groeide op die extra slaap.

“Ik weet hoe frustrerend en vermoeiend het is als je kindje niet slaapt “

Dit was voor mij echt een eyeopener. Alle ouders worden die eerste maanden, nadat de kraamhulp weg gaat aan hun lot overgelaten. Ze doen allemaal wat zij denken dat het beste is voor hun kindje, maar echt hulp krijg je niet, vaak weten ouders niet eens wat ze kunnen verwachten van die eerste weken of maanden met een kindje. En wat is nu normaal slaapgedrag is voor een pasgeboren kindje?

Ik vind het erg fascinerend hoe weinig je als ouders over slaap weet als je een kindje krijgt. Zelfs als je begint met autorijden moet je een heel theorieboek uit je hoofd leren voordat je de weg op mag. Als je zwanger bent kun je overal cursussen over volgen, maar het slaapgedrag van je kindje komt echt nergens aan bod.

En opeens wist ik het ….ik ga hier andere ouders en kindjes mee helpen. Ik besloot om de opleiding tot slaapcoach te volgen, zodat ik vanaf dat moment ook andere ouders kon gaan helpen. Ik heb de opleiding succesvol afgerond en ik word er super enthousiast van om ouders de informatie over het slaapgedrag van hun kindje te geven die ze nodig hebben zodat zij de beste slaapcoach worden voor hun eigen kindje. Als je je kindje op vroege leeftijd zelfstandig in slaap leert vallen in een goede slaapomgeving dan gaan ze daar echt jaren plezier van hebben.

Heb jij een kindje en kun je hulp gebruiken om hem of haar beter en langer te laten slapen? Heb jij geen tijd of zin om al die 100 boeken over slaap door te bladeren in de hoop net de juiste pagina open te slaan met HET perfecte advies voor jouw kindje? Neem dan contact op met mij. Ik help je met alle liefde aan een beter ritme met meer slaap voor je kindje en uiteindelijk ook voor jou!

Liefs Caroline

         Wie ben ik?

 • Ik sta altijd klaar voor anderen
 • Ik wil niets liever dan jou helpen
 • Ik ben super empatisch
 • Ik praat veel en graag (sorry alvast)
 • Ik ben een echte aanpakker
 • Ik weet hoe heftig het is als je kindje niet goed slaapt
 • Ik ben super zorgvuldig en nauwkeurig
 • Ik heb een hoog verantwoordelijkheidsgevoel
 • Ik ga je overladen met informatie
 • Ik ben een pietje precies

Feitjes over mij

 • Mama van 2 dochters Lena van 7 en Annelot van 2 jaar
 • Al 12 jaar samen met Jorg
 • Ik drink alleen water en thee
 • Ik heb een zachte G (komt oorspronkelijk uit Noord-Limburg, maar ik heb blijkbaar een Brabants accent opgepikt na 9 jaar in Tilburg te hebben gewoond en gewerkt)
 • Ik woon inmiddels al 8 jaar in Arnhem (maar heb ook gewoond in Maasbree, Tilburg en Utrecht)
 • Ik wandel het liefst elke dag door het mooie Sonsbeek Park of door het bos.
 • Ik fotografeer graag, sinds kort ook met een macro lens (hallo vlinders en bijen).

Ik wil niets liever dan jou helpen!

Wil je meer van mij zien en horen? Ik geef op social media dagelijks tips en handige informatie over het slaapgedrag van jouw kindje. Je krijgt een inkijkje in mijn werk als slaap specialist en nog veel meer, volg me op instagram: @sleep.a.lot.nl 

Volg sleep a lot op instagram

Ontvang gratis mijn 7 gouden tips voor meer slaap!

Meer slaap voor jouw kindje, maar ook voor jou! Stop met afwachten of je kindje (weer) beter gaat slapen. Je kunt je kindje helpen om te leren slapen. Download nu mijn gratis e-book!

 

logo sleep a lot

hello@sleepalot.nl | Privacy Verklaring | Algemene Voorwaarden

Op kantooruren bereikbaar op 06-43255566