Sleep a lot home

Het verhaal achter Sleep a lot. “Please ga slapen Annelot”. Een zin die ik bijna 5 maanden lang elke dag wel honderd keer heb gezegd, gefluisterd of gedroomd. Onze jongste dochter, Annelot, die inmiddels net 2 jaar is, sliep overdag namelijk erg moeizaam.

Ik moest haar voor iedere slaapje voeden en in slaap wiegen totdat mijn armen er zwaar van werden en ik een doof gevoel in mijn rug kreeg. Als ze dan eindelijk sliep, was ze vaak weer na een half uur weer wakker of als we geluk hadden na 45 minuten en dan begon het hele feest weer opnieuw! 

Ik hou heel erg van slaap, ben zelf een echte slaapkop en fanatiek snoozer. Uitslapen kan al jaren niet meer, want onze oudste dochter is al 6 jaar en altijd uiterlijk om 7.00 uur stipt wakker. Maar voordat zij er was, was ik degene die iedere 5 min extra in bed graag pakte en dan maar zonder make-up de deur uitging. En stiekem nu nog steeds is mijn partner degene die de nacht- en ochtendshift vaak op zich neemt, want kinderen of niet…alles midden in de nacht of voor 7.00 uur voelt voor mij als midden in de nacht.

Het slaapgedrag van een kindje hangt met veel factoren samen

Ik vind het erg fascinerend hoe weinig je als ouders over slaap weet als je een kindje krijgt. Zelfs als je begint met autorijden moet je een heel theorie-examen doen en een heel boek bestuderen voordat je de weg op mag. Als je zwanger bent kun je overal cursussen over volgen, maar het slaapgedrag van je kindje komt echt nergens aan bod.

Slapen als een baby doen ze toch denk je dan…nou dat blijkt dus in veel gevallen behoorlijk tegen te vallen. Je kunt honderden boeken over slaap van je kindje vinden, maar hoe filter je uit al die informatie nu de goede tips die werken voor jouw kindje. Het slaapgedrag van een kindje zit namelijk behoorlijk complex in elkaar, en het hangt met veel andere factoren samen.

Omdat onze Annelot zo lekker wakker was en wij echt zagen dat ze meer slaap nodig had dan wat ze kreeg op een dag, zochten we hulp van een slaapcoach. De beste beslissing ooit. Niet alleen sliep Annelot in een korte tijd zo veel beter, maar werd ze als extra cadeautje ook nog een tien keer blijere baby, dan dat ze daarvoor al was. Je zag gewoon echt dat ze groeide op die extra slaap.

Ik vond het zo fascinerend om te zien hoe goed die wetenschappelijk bewezen praktische adviezen van onze slaapcoach werkte bij onze dochter. Dat ik besloot om dezelfde internationale opleiding tot slaapcoach (bij Baby Sleep Consultant Training) te gaan volgen, zodat ik hier andere gezinnen en kindjes mee kon gaan helpen. De opleiding heeft een sterk wetenschappelijk karakter en omvat een breed aantal verschillende slaapcoaching methodes. Dit heeft als voordeel dat ik voor elke situatie een passende, in de praktijk bewezen effectieve methode kan aanbieden.

Wetenschappelijk onderbouwde liefdevolle slaapoplossingen

Het wetenschappelijke past heel erg bij mij, want ik heb oorspronkelijke Bedrijfskunde en Marketing gestudeerd in Tilburg en ik heb meer dan 10 jaar gewerkt bij grote bedrijven gewerkt. In mijn banen is de rode draad voor mij altijd zwangerschap, zwanger en kindjes geweest. Ik heb als marketeer gewerkt bij Prenatal, de retailer waar je als kersverse ouders wel 100 keer naartoe gaat voor alles wat je nodig hebt rondom het krijgen van een kindje. Ik ben bij Kruidvat verantwoordelijk geweest voor de Marketing van de babycategorie (zoals de luiers, flesvoeding en alle babyartikelen).

Een goede voorlichting en gezonde verwachtingen, helpt slaapproblemen voorkomen

Voor mij valt nu echt alles op zijn plek, ik kan al mijn kennis en ervaring inzetten om andere ouders te helpen. Alle ouders doen instinctief allemaal wat zij denken dat het beste is voor hun kindje. Maar écht hulp of goed advies krijg je niet als je er niet om vraagt. Het is lastig genoeg om die hulpvraag te stellen. Vaak zit het “probleem” er vooral in dat ouders niet goed genoeg weten wat ze kunnen verwachten van die eerste weken of maanden met een kindje. Wat is bijvoorbeeld normaal slaapgedrag is voor een pasgeboren kindje? En wanneer slaapt je kindje niet genoeg? Ik zie het echt als een persoonlijke missie om hier de komende jaren verandering in te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat goede voorlichting slaapproblemen bij kindjes in de toekomst kan voorkomen!

Je kunt het slaapgedrag van je kindje echt in een paar weken veranderen

En daarnaast werk ik natuurlijk ook met gezinnen die hulp nodig hebben met het slaapgedrag van hun kindjes. Ik vind het echt een eer als gezinnen mij onderdeel maken van hun gezin door met mij aan de slag te gaan. Ik word er super enthousiast van om ouders de informatie over het slaapgedrag van hun kindje te geven die ze nodig hebben zodat zij zelf de beste slaapcoach worden voor hun eigen kindje. Als je besluit dat jullie toe zijn aan verbetering in het slaapgedrag van je kindje, dan is het na een goede analyse van de situatie en de juiste adviezen zo gaaf om te zien hoe je het slaapgedrag van je kindje in een paar weken kunt veranderen. Stop met aanmodderen en gun jezelf en jouw kindje echt die slaap. Je kindje heeft hem nodig voor zijn of haar ontwikkeling en jij hebt je slaap ook hard nodig!

Heb jij een kindje en kun je hulp gebruiken om hem of haar beter en langer te laten slapen? Heb jij geen tijd of zin om al die 100 boeken over slaap door te bladeren in de hoop net de juiste pagina open te slaan met HET perfecte advies voor jouw kindje? Neem dan contact op met mij. Ik help je met alle liefde aan een beter ritme met meer slaap voor je kindje en uiteindelijk ook voor jou!

Liefs,

Caroline